2009. január 17., szombat

Hair

No, ez egy másik nagy kedvenc, amit annyiszor néztem meg, hogy álmomból felébresztve is tudtam volna az egészet. Ha a számokból valamelyiket meghallottam valahol, azonnal előttem volt a hozzátartozó filmbeli jelenet. Igaz, a nagylemez már évekkel korábban megvolt nekünk, pedig akkoriban igen nehéz volt hozzájutni külföldi lemezekhez, különösen egy ekkora vihart kavaróhoz.
Természetesen évekig csak feliratosan láttam, mert nem szinkronizálták, aztán amikor a most már közszolgálatinak nevezett egyik csatorna "szinkronizáltan" vetítette, egy világ omlott össze bennem! Annyira a fülemben volt a színészek eredeti hangja és ezt a magyar hanggal tökéletesen tönkretették. Ha lehet rosszul kiválasztani a szinkronhangokat, akkor ebben az esetben tökéletesen sikerült. Iszonyú volt!
Szerencsére ez a változat már nem az, amit én a tévében láttam.

Hair

színes szinkronizált amerikai musical, 117 perc, 1979

rendező: Milos Forman
író: Gerome Ragni, James Rado
forgatókönyvíró: Michael Weller
operatőr: Miroslav Ondrícek
zene: Galt MacDermot

szereplő(k):
Treat Williams (Berger)
Beverly D'Angelo (Sheila Franklin)
John Savage (Claude)
Annie Golden (Jeannie)
Dorsey Wright (Hud)
Don Dacus (Woof)
Richard Bright (Fenton)
Miles Chapin (Steve)


Az volt a Vízöntő kora. Az volt az önfeledt szabadság, a tánc, a dal és az LSD kora. De az volt a vietnámi háború kora is. A felesleges katonásdié és az értelmetlen, kegyetlen halálé... Egy vidéki srác megkapja a behívóját, és a sorozásra New Yorkba utazik. Aztán meglát egy gyönyörű lányt lóháton, akibe talán beleszeretne, ha a legkisebb esélye is volna rá, hogy még egyszer találkozzanak. Új barátai erről egészen másképpen vélekednek. A hippiknek semmi sem lehetetlen: az ő életüket más törvények irányítják, kizárólag olyanok, melyeket saját maguk hoztak. Így kezdődik a film, melyre mindenki olyan szívesen emlékszik. Berger, Claude, Sheila és a többiek története nem csak egy korszakról és egy generációnak szól: örök klasszikussá vált. A virág-korszaknak vége, de ez a film újra és újra képes meggyőzni nézőit, hogy volt benne valami, ami remélhetőleg nem múlik el.

Letöltés:

http://rapidshare.com/files/184137759/Hair_szinkr.part1.rar
http://rapidshare.com/files/184148837/Hair_szinkr.part2.rar
http://rapidshare.com/files/184160622/Hair_szinkr.part3.rar
http://rapidshare.com/files/184173379/Hair_szinkr.part4.rar
http://rapidshare.com/files/184187068/Hair_szinkr.part5.rar
http://rapidshare.com/files/184201177/Hair_szinkr.part6.rar
http://rapidshare.com/files/184125924/Hair_szinkr.part7.rar

Ez is saját konvertálás és feltöltés.

1 megjegyzés:

Beya írta...

Akkor ez a régebbi szinkronos? Ez http://iszdb.hu/?szinkron=400?