2009. augusztus 9., vasárnap

Anne Frank naplója

Ez a film is egy régi, nagyon kedves könyvélményem kapcsán keltette fel az érdeklődésemet. Mint általában minden nekem tetsző könyvet, ezt is "rongyosra" olvastam.

Anne Frank naplója

(The Diary of Anne Frank)

angol háborús filmdráma, 112 perc, 1987

Szereplők

Katharine Schlesinger (Anne Frank)

Janet Amsbury (Miep Gies)

Nigel Anthony (Mr. Kraler)

Elizabeth Bell (Edith Frank)

Christopher Benjamin (Mr. Van Daan)

Amanda Govey (Sanne)

Anne, a nácik által megszállt Hollandiában élő zsidó származású lány tizenharmadik születésnapjára egy naplót kapott ajándékba. Naplójában egy képzeletbeli barátnőjének címezte bejegyzéseit, akit Kittynek nevezett el. 1942 júliusában nővére, Margot, behívót kapott a munkatáborba. A család a bujkálás mellett döntött, így az apa, Otto Frank egykori irodaépületének Anne által "Hátsó traktusként" emlegetett részébe költöztek. A bujkálásban Otto Frank négy korábbi dolgozója segítette őket. Később újabb bujkálók csatlakoztak hozzájuk, a Van Daan család, majd Dussel úr, egy fogorvos. Anne folyamatosan írta bejegyzéseit a családjáról, érzéseiről, a titkos "Hátsó traktus" mindennapi életéről. Egy napon megjelent a rendőrség, felfedezték a titkos ajtót, a rejtőzködőket megtalálták és elhurcolták. Anne Frank a bergen-belseni koncentrációs táborban halt meg tífuszban.

Rapidshare-mappa:

http://rapidshare.com/users/RSYAOQ




Könyvajánló:
Anne Frank: Anne Frank naplója
Ez a könyv egy csitri lány teljesen konvencionális naplója is lehetne, ha minden sorára nem vetne sötét árnyékot a történelem. Anne Frank kontra fasizmus - valahogy így jelentenék be ezt az ügyet a nemzetközi bíróságon. Egy kamasz életét, testi serdülését, bontakozó érzelmeit, nyíló szellemét csúfolja és becsteleníti meg a náci rémuralom. A hátsó traktus - ez volt a holland nyelven írt napló első kiadásának a címe - egy amszterdami épületben az a búvóhely, ahol a német diáklány nyolcadmagával több mint két évet élt kiszolgáltatva. Könyvét a Gestapo által feldúlt házban, a padlón szétszórt holmik alatt találták meg, és újra elolvasni ma is aktuális.

2 megjegyzés:

ezraa írta...

szia, nagyon szeretném megnézni a filmet, mert én is olvastam a könyvet, és kíváncsi lennék rá így is. Sajnos azt jelzi ki nekem a kicsomagolásnál, hogy hiűnyzik egy fájl.. Csak simán egy anne.frank.rar
Ez tényleg lehet, vagy csak én rontottam el valamit?
Köszönöm:)

Névtelen írta...

A film meg sem közelíti a valóságot.Már mint ami a könyvben szerepel.